Парижкият Лувър съобщи, че е пуснал близо половин милион предмети от

...
Парижкият Лувър съобщи, че е пуснал близо половин милион предмети от
Коментари Харесай

Лувърът качва цялата си колекция онлайн

Парижкият Лувър съобщи, че е пуснал близо половин милион предмети от своята сбирка онлайн, с цел да може публиката да ги види безплатно.

Като част от огромното възобновяване на онлайн наличието си, най-посещаваният музей в света е създал нова база данни от 482 000 предмета на, а над 3/4 от тях вече са обозначени с информация и фотоси, написа France24.

Това се случва след година на затваряне заради пандемията, при което визитите на главния му и също ремонтиран уебсайт нарастнаха избухливо.

„ Подготвяме този ход от няколко години за да послужи на необятната общност, както и на откривателите. Достъпността е в основата на нашата задача ", сподели президентът-директор на музея Жан-Люк Мартинес.

Новата база данни включва освен обществено изложените в музея експонати, но и такива, които са в хранилищата, включително в новото му съвременно оборудване в Лиеван, Северна Франция.

Платформата включва и музея „ Делакроа “, който се ръководи от Лувъра, както и статуи от прилежащите градини на Тюйлери и творби, върнати от Германия след края на войната през 1945 година, които чакат да бъдат възобновени на фамилиите, от които са били  разграбени.

supports. The even more visual, user-friendly, and immersive website will allow you to appreciate the museum’s collections as if you where physically amongst them.
Thanks to, art will come to you.
— Art Explora (@explora_art)
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР